Llistat alfabètic autors/intèrprets

BACH, J.S.
Crònica d'Anna Magdalena Bach (1968)
Danièle Huillet, Jean-Marie Straub
Aquest film no és com la majoria de "biopics" sobre músics. La intenció dels directors és donar el protagonisme a la música de Bach. Els papers dels protagonistes són interpretats per músics.
Mi nombre es Bach (2003)
Dominique de Rivaz
La pel·lícula explica la trobada entre Johann Sebastian Bach i el rei Frederic II de Prússia (anomenat "el gran") l'any 1747, quan el compositor tenia 65 anys i estava gairebé cec.
BEETHOVEN, L. van
Amor immortal (1994)
Bernard Rose
Després de la mort de Beethoven, l'any 1827, entre els seus papers es van trobar tres cartes d'amor escrites el mateix dia i adreçades a una dona, "la meva estimada immortal".
Copiant Beethoven (2006)
Agnieszka Holland
Beethoven decideix acceptar una jove estudiant de música, Anna Holtz, com a copista per a la novena simfonia. En la realitat, però, aquesta feina la van fer dos copistes homes.
El rebel magnífic (1962) 
Georg Tressler
Aquest film es va emetre en dues parts, dins de la sèrie de Disney "Wonderful World of Color". Amb un estil de biopic clàssic, està protagonitzat per l'actor austríac Karlheinz Boehm.
BELLINI, V.
Casa Ricordi (1954)
 Carmine Gallone
 L'any 1807 Giovanni Ricordi funda l'editorial musical Ricordi. Durant generacions els Ricordi seran, a més, mecenes i amics dels principals compositors italians del seu temps. 
CHOPIN, F.
Canción inolvidable (1944)
Charles Vidor
Aquest biopic, fet amb l'estil tradicional del Hollywood de mitjans del segle XX, va aconseguir 6 nominacions als premis Òscar. Retrata la relació entre Chopin i George Sand.
Chopin - Un amor imposible (2002) 
Jerzy Antczak
Chopin viu a Varsòvia, però aviat es desplaça a París, a on coneix qui ha de ser el gran amor de la seva vida: la novel·lista George Sand (Aurore Dupin).
El joven Chopin (1952)
Aleksander Ford
Repàs d'una part de la vida de Chopin, quan encara vivia a Polònia. S'hi recull l'episodi en el qual Chopin assisteix a un concert de Paganini, el maig de 1829, que el va impressionar vívament.
Pasiones privadas de una mujer (1991)
James Lapine
L'escriptora coneguda amb el pseudònim de "George Sand" viu a París amb els seus dos fills. Allà coneix al compositor d'origen polonès Frédéric Chopin.
Un hivern a Mallorca (1969)
Jaime Camino
La pel·lícula relata l'estada que George Sand, acompanyada pels seus fills i per Frederick Chopin, va fer a la cartoixa de Valldemossa (Mallorca), l'hivern de 1838.
DONIZETTI, G.
Casa Ricordi (1954)
 Carmine Gallone
 L'any 1807 Giovanni Ricordi funda l'editorial musical Ricordi. Durant generacions els Ricordi seran, a més, mecenes i amics dels principals compositors italians del seu temps. 
DU PRÉ, JACQUELINE.
Hilary i Jackie (1998)
Anand Tucker
La violoncelista Jacqueline du Pré i la seva germana Hilary (flautista) tenen una sort molt diferent. La vida de Jackie fa un tomb dramàtic amb els primers símptomes d'una greu malaltia.
FARINELLI (CARLO BROSCHI)
Farinelli, el castrado (1994)
Gérard Corbiau
Farinelli és el nom amb el que es coneixia el cantant castrat del segle XVIII Carlo Broschi. Aquesta pel·lícula és un retrat de la seva vida i de la seva trobada amb G.F. Händel. 
GAYARRE, J.
Romanza final (1986)
José María Forqué
El tenor navarrès Julián Gayarre va ser un dels més famosos de la seva època. Va néixer l'any 1844 i va morir amb tan sols 46 anys. El paper de Gayarre és interpretat per Josep Carreras.
GERSHWIN, G.
Rapsodia en azul (1945) 
Iving Rapper
Una altra de les pel·lícules biogràfiques "clàssiques", en aquest cas sobre la vida d'un músic americà, però d'una família jueva d'origen rus. George Gershwin es deia, en realitat, Jacob Gershowitz.
GRIEG, E.
Canción de Noruega (1970)
Andrew L. Stone
Un musical (a l'estil de "Sonrisas y lágrimas") sobre la vida d'un músic. No és habitual que la biografia d'un músic "clàssic" sigui tractada amb aquest estil cinematogràfic.
HELFGOTT, D.
Shine, el resplandor de un genio (1996)
Scott Hicks
David Helfgott és un pianista australià que va néixer l'any 1947. Amb la seva interpretació de Helfgott, l'actor Geoffrey Rush va guanyar l'Oscar.
JANÁČEK, LEÓŠ
El león de la melena blanca (1986)
Jaromil Jires
Conegut pel seu cabell blanc i pel seu fort caràcter, va ser professor al conservatori de Praga, i és recordat per la seva òpera Jenufa i per les seves recopilacions de cançons populars eslaves.
LISZT, F.
Cançó immortal (1960)
Charles Vidor, George Cukor
F. Liszt és un famós pianista que triomfa per tota Europa. En un dels seus viatges coneix a la princesa Caroline Wittgenstein. La pel·lícula va guanyar l'Oscar a la millor banda sonora. 
LULLY, J.B.
La pasión del rey (2000)
Gérard Corbiau
Aquesta pel·lícula narra la relació entre el compositor d'origen italià Jean-Baptiste Lully i el rei de França Lluís XIV, anomenat "el Rei Sol".
MARAIS, M.
Tots els matins del món (1991)
Alain corneau
Un jove Marin Marais estudia viola de gamba amb el seu mestre, Jean de Sainte-Colombe. El film està basat en la novel·la homònima escrita per Pascal Quignard. La banda sonora és de Jordi Savall.
MAHLER, G.
La novia del viento (2001)
Bruce Beresford
Alma Schindler va estar casada amb Gustav Mahler, vint anys més gran que ella. Quan el compositor va morir, va estar casada també amb l'arquitecte Walter Gropius i amb el novel·lista Franz Werfel.
Mahler, una sombra en el pasado (1974)
Ken Russell
El compositor austríac d'origen jueu Gustav Mahler passa revista a la seva vida i evoca el seu passat. El film barreja episodis de la vida de Mahler amb la seva música.
MOZART, W.A.
Amadeus (1984)
Milos forman
Probablement una de les pel·lícules més populars que tenen un músic com a protagonista, Amadeus es basa en una hipotètica rivalitat de Mozart amb Antonio Salieri, un músic de la cort de Viena.
Io, Don Giovanni (2009) 
Carlos Saura
Coproducció hispano-italiana centrada en la vida de Lorenzo Da Ponte i en la seva col·laboració amb W.A. Mozart en l'òpera Don Giovanni.
Mozart - Sèrie TV (1982)
Marcel Bluwal
En aquesta sèrie francesa de 10 capítols es fa un repàs molt acurat de la vida de Mozart, des que és un nen i viu a Salzburg, passant pels seus viatges per Europa, i fins l'etapa adulta a Viena.
Mozart. Més que un príncep - Sèrie TV (1991)
Juraj Herz
Minisèrie per a televisió de 2 episodis. A diferencia d'altres films com ara Amadeus, en aquesta producció també podem conèixer una mica com va ser la infància del gran músic de Salzburg.
Nannerl, la hermana de Mozart (2010)
René Féret
La família Mozart va fer l'anomenat "gran viatge" entre 1763 i 1766, i  van tocar a Viena, París i Londres. Maria Anna Mozart, anomenada "Nannerl", és la protagonista d'aquest film..
Oblideu Mozart (1985)
Miloslav  Luther
Després de la mort de Mozart, el prefecte de la Policia Imperial austrohúngara, el comte Pergen, interroga als principals personatges de la darrera part de la seva vida (la seva dona, Salieri i altres).
PAGANINI, N.
Paganini (1989)
Klaus Kinski
Escrita, dirigida i protagonitzada per Klaus Kinski, va ser la seva darrera pel·lícula abans de morir l'any 1991. Entre els protagonistes també trobem la seva jove esposa Debora i el seu fill Nikolai.
PUCCINI, G.
Casa Ricordi (1954)
 Carmine Gallone
 L'any 1807 Giovanni Ricordi funda l'editorial musical Ricordi. Durant generacions els Ricordi seran, a més, mecenes i amics dels principals compositors italians del seu temps. 
ROSSINI, G.
Casa Ricordi (1954)
 Carmine Gallone
 L'any 1807 Giovanni Ricordi funda l'editorial musical Ricordi. Durant generacions els Ricordi seran, a més, mecenes i amics dels principals compositors italians del seu temps. 
SCHUMANN, ROBERT i CLARA
Clara (2008)
Helma Sanders-Brahms
En aquesta recent producció es torna a fer un nou retrat d'un dels triangles més famosos de la història de la música, el que van formar Robert Schumann, la seva esposa Clara i Johannes Brahms. 
Pasión inmortal (1947)
Clarence Brown
Film biogràfic clàssic centrat en el matrimoni entre Robert Schumann i la seva esposa Clara. Un altre dels personatges importants del film és Johannes Brahms.
Simfonia de primavera (1983)
Peter Schamoni
Robert Schumann és un jove compositor que s'enamora de la també compositora i pianista Clara Wieck, filla del seu professor. Hauran de superar l'oposició del pare de la Clara per poder casar-se.
SZPILMAN, W.
El pianista (2002) 
Roman Polanski
Wladyslaw Szpilman és un pianista i compositor polac d'origen jueu que es trobava a Varsòvia quan la van envair els nazis. El film està basat en el llibre que ell mateix va escriure.
TXAIKOVSKI, P.I.
La passió de viure (1970)
Ken Russell
P.I. Txaikovski té una vida complicada. El seu èxit com a compositor no es correspon amb una vida personal feliç. El compositor es casa amb Nina Milukova, en un matrimoni que està abocat al fracàs.
VERDI, G.
Casa Ricordi (1954)
 Carmine Gallone
 L'any 1807 Giovanni Ricordi funda l'editorial musical Ricordi. Durant generacions els Ricordi seran, a més, mecenes i amics dels principals compositors italians del seu temps. 
La vida de Verdi - Sèrie TV (1982)
Renato Castellani
Aquesta sèrie de televisió de la RAI italiana que repassa detalladament la vida del compositor italià Giuseppe Verdi. La sèrie té el seu interès per la seva acurada documentació.
VIVALDI, A.
Vivaldi, un príncipe en Venecia (2006)
Jean-Louis Guillermou
A Venècia, al segle XVIII, hi viu Antonio Vivaldi, un dels més grans compositors europeus de tots els temps, anomenat "el Sacerdot Vermell" pel color dels seus cabells. 
WAGNER, R.
Ludwig (1972)
Luchino Visconti
Wagner és admirat pel rei Lluís II de Baviera, però el músic es comporta com en la seva relació amb el rei com un ésser profundament immoral, interessat i hipòcrita.
Wagner - Sèrie TV (1983)
Toni Palmer
Concebuda inicialment com una pel·lícula, finalment va resultar tan llarga que es va convertir en una sèrie de televisió de 10 episodis.